12

Tem 2017

HAVUZ KAÇAGI BULMA #HAVUZ SIZMASI

Havuz kaçağı bulma konusunda uzman kadrolarımız da havuz çatlaklarında buluyoruz. Havuz sızması sebepleri,

Yüzme havuzlarında betonarme duvar ve zemin tek başına su sızıntısını ve kaçağını engelleyecek özellik taşımaz.

Havuzda Su tahliye delikleri, su girişleri, pencereler, beton yapıdaki duvar ve zemin birleşim yerleri gibi özel noktalar sızdırmazlık açısından zayıftır. Ayrıca betonarmede oluşabilecek çatlaklar da su sızıntısını kolaylaştırır. Havuz içi yüzeylerine yapılacak seramik türü kaplama uygulaması ise tek başına su yalıtımı sağlamaz.

Bu nedenle, su basıncına dayanıklı etkin bir yalıtım uygulaması gerçekleştirilmelidi

Havuz su kaçağı

Havuz su kaçağı bulma

havuz izolesi ve çatlaklar

Yüzey hazırlığı

Uygulama öncesinde beton yüzey basınçlı su aracılığı ile tuz ve tozdan tamamen arındırılmalı, sağlam olmayan kesimler yüzeyden temizlenmelidir. Yalıtım katmanı uygulaması öncesinde yüzeyler su ile nemlendirilmelidir.

Su kaçağı bulan firma
Havuz kaçağı bulma danışma

2. İç köşelerin pahlanması

Sızdırmazlığın devamlılığını sağlamak amacıyla dikey ve yatay köşeler weber.rep MA 200; hızlı kuruma ve sülfat dayanımı gerektiren durumlarda ise weber.rep HKS ile pahlanmalıdır.

3. Yalıtım katmanı uygulaması

Su yalıtım katmanı uygulaması için elastik su yalıtım harçları weber.dry SS-10 veya weber.tec Superflex D 2 kullanılmalıdır. Negatif su basıncına (zemin suyu basıncı) maruz kalacak yüzme havuzlarında pozitif su basıncı ile birlikte negatif su basıncına dayanıklı su yalıtım harcı  D2 kullanılmalıdır. Kullanım talimatları doğrultusunda hazırlanan yalıtım malzemesi tüm yüzeye 2 kat halinde uygulanmalıdır. Her bir kat bir öncekine dik doğrultuda olmalıdır.

Dikkat! Kenar ve köşeler ile diğer riskli noktalar birinci kat su yalıtım uygulamasının hemen ardından alkali dayanımlı cam elyaf donatı filesi ile desteklenmelidir.

Su kaçağının tespit etmenin farklı birçok yolu vardır. Fakat bu noktada kesinlikle alanında uzmanlaşmış tesisat ekiplerinden yardım alınmalıdır. Örneğin; havuzlarda her gün belli oranda buharlaşma meydana geldiğinden su azalması görülebilmektedir. Fakat bu azalma belirlenen miktarı aştığında su kaçağından şüphelenilmektedir.

Leave a Reply

Your E-mail Address will not be Published. Required Fields are Marked *